eshop muj-kompas.cz

Recepty

Houbová polévka

Začíná houbová sezóna. Sluníčko střídá déšť a les je plný krásných hub obsahujících vlákninu, provitamín A, vitamíny B a D. Houby jsou zdrojem řady minerálních látek, jako je např. draslík, vápník, hořčík a železo. Pokud je připravíte ve formě vývaru nebo omáčky, nemusíte se obávat potíží spojených s jejich trávením. Vyzkoušejte náš recept na klasickou a…

Jana Vašáková

Tvarohová bublanina s rybízem

Nepodceňujte rybíz. V našich končinách ho seženete hned ve třech barevných provedeních, červené, bílé a černé. Nebojte se je kombinovat, každý druh má svou specifickou chuť, jež dodá obyčejnému koláči neuvěřitelné grády. Rybíz vás ohromí i svým složením. Je bohatý na vitamín C, rutin (vitamín P), niacin (vitamín B3) a kyselinu pantotenovou (B5). Obsahuje vápník, železo,…

Jana Vašáková

Banánové muffiny

12 muffinů Ingredience: 3 hodně zralé banány 125 ml rostlinného oleje 2 celá vejce 250 gramů polohrubé mouky 100 gramů krupicového cukru ½ čajové lžičky jedlé sody 1 čajová lžička prdopeče 150 gramů čokolády na kousky Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V jedné misce rozmačkáme banány na kaši. Ve džbánku rozšleháme olej a vejce. Do…

Lenka Černá

Jogurtová zmrzlina s ostružinami

Ostružiny dozrávají ke konci léta.  Mají výraznou sladkokyselou chuť. Obsahují velké množství vitamínu C, jenž společně s bioflavonoidy zvyšuje obranyschopnost organismu. Plody ostružin i jejich listy jsou zdrojem antokyanu, organické kyseliny a minerálních látek jako je fosfor, vápník, hořčík, draslík a železo. Ostružiny se podávají v čerstvé nebo sušené podobě. Připravují se z nich různé dezerty, koláče, zmrzliny…

Jana Vašáková

Křehké cukroví z bílého vína

Ingredience: 380 g špaldové mouky hladké 250 g Hery nebo jiného tuku 4 lžíce kvalitního bílého vína Trochu moučkového cukru na obalení Případně 1 vanilkový lusk Postup: Předehřejeme si troubu (horkovzdušnou cca na 170 stupňů). Těsto zpracujeme a necháme v lednici alespoň 20 minut odležet. Vykrajujeme tvary dle libosti, výška těsta může být vyšší, těsto je…

Lenka Černá

Oříškové Muffins

12 – 15 kousků Ingredience: 200 gramů polohrubé mouky (můžeme i celozrnnou, poté ale o něco méně) 75 gramů strouhaného kokosu 75 gramů lískových mletých oříšků 2 a ½  prdopeče ½ lžíce jedlé sody 2 vejce celé 125 gramů cukru (ideálně hnědého) 80 ml oleje (ideálně BIO slunečnicový z DM) 2 lžíce rumu 250 gramů zakysané…

Lenka Černá

Staročeské vanilkové rohlíčky

Tento recept se v naší rodině dědí z generace na generaci. Jeho kouzlo tkví v pražení ořechů, které dají rohlíčkům skvělou a zároveň výraznou chuť. Jen si u pražení dejte pozor, aby vám mlsní strávníci ořechy nesnědli dříve, než je umelete! Samotným pražením ořechů totiž provoníte celý domov a přitáhnete do kuchyně i vaší drahou polovičku. Ingredience: 20…

Lenka Černá

Těstoviny s lilkem a rajčaty

Lilek patří mezi jednu z nejoblíbenějších zelenin šéfkuchařů. Připravuje se na různé způsoby, vždy však tepelně upravený, protože jinak má hořkou chuť a obsahuje jedovatý solanin. Lilek je plný vitamínů a minerálů, nachází se v něm velké množství karotenu, hořčík, zinek, vápník a draslík. Obsahuje kyselinu listovou a pantotenovou a ve slupce se skrývá rutin zpevňující cévy.…

Jana Vašáková

Zapečená cuketa s rajčaty a balkánským sýrem

Často od svých blízkých poslouchám, jak cuketa nemá žádnou chuť. Nenechte se zmást, podobně jako u ostatní „vodnaté“ zeleniny záleží i u cukety na způsobu přípravy. Lahodná je v salátě s hořčičným dressingem, na grilu nebo zapečená. Hodí se k sýru, masu, rybám, k bramborám, těstovinám a míchá se i s kuskusem nebo bulgurem. V kombinaci s čerstvým kořením a olivovým olejem…

Jana Vašáková

Kuskus s brokolicí a sýrem cottage

Kuskus už není v naší zemi žádnou novinkou. Lidé se jej naučili používat místo rýže nebo těstovin. Příprava netrvá déle než 7 minut. Můžete jej podávat s ovocem, zeleninou nebo masem. Tato tvarovaná krupice z pšenice je dobrým zdrojem sacharidů, rostlinných bílkovin a vlákniny. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo a fosfor. Připravíte-li kuskus s brokolicí a…

Jana Vašáková

Kurzy

7 největších omylů při hubnutí
Vyhněte se jim pomocí našeho týdenního emailového kurzu ZDARMA.

Knihy

Jak se hubne v Čechách

Lenka Černá vydala spolu s Petrem Havlíčkem a dalšími odborníky praktickou příručku o hubnutí, výživě a pohybu. Můžete si ji nyní objednat na našem eshopu Školy pro Ženy.

Jak zhubnout

Zbavte se přebytečných kil pomocí průvodce hubnutím, který sestavili přední odborníci.

Kvasinková infekce
Zkušení lékaři a nutriční poradci pro vás sestavili jedinečný program, který vám pomůže se definitivně zbavit kvasinkové infekce.

CD a DVD

CD Restart vašeho života 

Objevte sami sebe a restartujte svůj život s Lenkou Černou.

CD Vytvořte si harmonický vztah 

Chcete mít šťastné partnerství? Kateřina Matláková vám s ním pomůže.

DVD Generální úklid života

Udělejte si ve svém životě pořádek pomocí praktického návodu.

DVD Dokonalé zdraví

Najděte cestu ke zdraví pohodovou cestou.

CD Jak přežít rozvod
Zvládněte rozvod manželství bez psychické újmy!

CD Hubněte s hlavou

Zhubněte konečně díky práci s vlastní psychikou! Hubnutí začíná ve vaší hlavě!

MEZDRAVI.CZ – zdraví, hubnutí, dieta, cviky, relaxace, krása

Copyright © 2016 MindCorp s.r.o. | Škola pro Ženy.cz | LenkaCerna.cz | Emocni-rovnice.com | Manzelska-poradna.info